Vågar man skriva en egen bok?

Jag är väldigt intresserad av träning i olika dess former och har hållit på med idrotter som simning, fotboll och friidrott. Jag har sedan förflyttat mig till styrketräning på gym i kombination med cirkelträning, spinning, löpning och cykling för att få en så bred träning som möjligt.

Det är inte långt från att träna seriöst till att ha koll på kosthållning och intressera sig om det och det har gett mig ett väldigt brett kunskapsområde. Jag älskar verkligen det jag gör och det tar upp mycket av tiden utanför jobb. Jag har läst mängder med böcker och tittar gärna på dokumentärer och försöker hänga med i de senaste rönen.

Nu går jag dock i tankarna om man skulle våga skriva en egen bok om träning och kost. Det finns ju redan en mängd böcker i området och även om jag läst ett tjugotal böcker om träning och kost så känner jag att jag skulle kunna erbjuda en bok med en unik vinkel som jag tror skulle uppskattas av väldigt många.

Det svåra är ju att veta med säkerhet att ingen annan gjort detta innan mig. Det finns inte en chans att jag ska kunna läsa alla böcker som finns innan jag skriver min egen. Sen vill man ju inte stå där när man gett ut sin bok och inser att man bara är en i mängden och att det finns bättre böcker att använda sig av.

Jag vill verkligen skriva en bok och jag vill verkligen bidra med något unik men där finns ändå en hel del orosmoment. Det finns väldigt många frågetecken som är allt från tryck till marknadsföring.

Jag har dock sökt efter en hel del och hittat en tjänst vid namn print on demand (PoD) som jag tror skulle passa mig. Om vi leker med tanken att jag hade skrivit min bok och vill ge ut den kan jag med hjälp av PoD komma billigt undan. Böckerna trycks först när en beställning kommer in och på så sätt slipper jag betala kanske femton till tjugo tusen kronor.

Jag tycker det är en stor investering att bara skriva boken då den kommer ta lång tid att skriva. Jag har skissat lite och försökt planera kapitel m.m. men det ser ju ut som en bok som slutar på 500 sidor. Det kommer ta sin tid att skriva det och då kan det vara skönt att veta att man kan använda print on demand för att hålla nere kostnaderna sen. Skulle däremot boken bli populär så kan jag välja att trycka upp den i en större upplaga, men det får man ju ta då.

Det jag är sugen på är att bistå med en bok som återspeglar en unik vinkel. Om den säljer eller inte är inget jag egentligen funderar så mycket över. Dessutom hade det varit roligt om man faktiskt kan säga ”Jag har skrivit en egen bok” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *