Regler kring fluga och kostym vid bröllop?

Knyta flugan själv?

Knyta flugan själv?

När det kommer mode idag så tycker jag det är ganska enkelt då många affärer serverar en så pass bra tips i sina kataloger och man behöver inte lägga ner allt för mycket tid för att verkligen få en bild av vad som kommer anses vara ”modernt” den kommande säsongen.

Något som jag är betydligt sämre på är att veta vad som är okej, dåligt eller bra när det kommer till formella regler till sin outfit kring olika klädkoder och regler. Här skulle jag vilja säga att jag är helt värdelös och kan dra slutsatser som att det t.ex. bara är att kombinera en snygg fluga till en kostym om man vill vara lite annorlunda vid ett bröllop.

Men så enkelt verkar det knappast vara och efter att läst en artikel hos Manolo om just fluga till bröllop som egentligen snarare var ett svar till en insändare så känner jag mig helt borttappad här.

Jag har länge gärna burit slips tillsammans med en snygg kostym och jag har tyckt det varit kul att matcha slipsen med näsduken och med en passande ljus färg på skjortan. På så sätt sätt verkar jag ändå har hållit mig inom ramarna för vad som är okej men nu när jag ersatt slipsen med fluga så känner jag inte riktigt samma sak.

Jag har t.ex. kört svart fluga en gång och även om jag tyckte det var riktigt snyggt och stilfullt så kunde jag inte riktigt skaka av mig känslan av om det verkligen är rätt enligt de klassiska synsätten här.

Det verkar ju snarare som att jag borde handla fler flugor och kanske välja något annat än svart eller vitt här samtidigt som det inte ska sticka ut för mycket. En fluga som har mycket mönster hade ändå inte passat min smak då jag hade tyckt det påmint mig om clowner eller humor på något vis.

Men ska man bara på ett kalas, en fest eller annan tillställning där man vet att det inte råder allt för strikt syn på detta så kan man svänga ut och leka lite här känner jag. Det finns ganska många flugor som har lite mönster som är riktigt snygga. Skippar man kavajen och tar hängslen så har man en rätt trevlig outfit på gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *