Provat City Gross Matkasse

Mat från city gross

Jag har börjat känna att jag värdesätter min fritid väldigt mycket mer än innan. En av orsakerna till detta är att jag börjat träna en hel del och även om det än så länge bara är på ett roligt och hälsosamt plan är jag sugen på att utvecklas och med tiden kanske både springa något roligt lopp, köra Toughest och även kanske en Svensk Klassiker.

Något jag märkt sedan jag började träna är att det försvinner en hel del tid runt träningen. Detta är speciellt problematiskt på vardagar när man jobbar och vill få in sin träning och fortfarande ha tid till att göra det där andra man gjort innan.

Jag har tittar på olika lösningar för att optimera och effektivisera det och även om jag lyckats effektivisera en del av förberedelserna till träning så kan jag inte effektivisera passen så mycket mer och rutinerna efteråt är svårt med.

Något jag däremot började inse vilket egentligen inte var min egen ide utan en arbetskamrat är att börja med matkasse. Jag har tidigare tyckt det var onödigt men jag vet ändå om att där är flera fördelar.

Det jag försökt argumentera mot matkassen är att man betalar för en service man lika gärna kan göra själv. Men så är det med det mesta och dessutom är kostnaden för en matkasse inte så dyr.

En annan faktor är att du riskerar att småhandla mindre om du har matkasse. Jag har nu valt att få matkasse 5 dagar i veckan för 2 personer vilket gör att den ena portionen kan gå som matlåda till jobbet dagen efter eller frysas in för att användas vid ett senare tillfälle.

Ska jag vara helt ärlig tror jag kostnaden som jag betalar extra jämnas ut av att jag inte småhandlar skit vilket jag lätt annars gör. Nu väljer jag istället att efter jobb på fredagar svänga in om City Gross (där jag också valt matkasse från) och handla det jag behöver inför helgen vilket då innebär att de godsaker jag handlar endast är för helgen och inget annat. Då passar jag även på att handla mat så jag klarar frukosten en vecka framåt.

Jag var inte låst till min vanliga butik när jag vald matkasse utan jag tittade runt, läste recensioner och bestämde mig till sist för City Gross matkasse av flera anledningar.

Jag tycker valmöjligheterna var väldigt bra hos City Gross och jag vet att det är väldigt måna om att det är bra kött vilket är viktigt för mig. Men jag kan även flexa in mer vegetariska och ekologiska alternativ. Det gör att det för mig känns som jag lättare kan bidra till miljön och min egen hälsa.

Att välja ekologiskt är ibland enkelt men ibland svårare. Att välja vegetariska rätter är för mig väldigt svårt men får man allt i en matkasse med färdiga recept är det bara att köra utan att planera och tänka. Helt klart ett vinnande koncept och värt den lilla mellanskillnaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *