Piffa till vardagsrummet med ett barbord

Ett snyggt barbord och barstolar. Bild från allabarbord.se.

Har ni någon gång varit i en normalstor lägenhet så har ni säkert insett att även i så pass stora lägenheter som 4 rok så är vardagsrummen ofta för små för att rymma både en soffa och ett matbord.

Tanken är alltså man äter i köket men i gamla byggnationer är köket avgränsat från vardagsrummet vilket gör att du har svårt att få plats med ett större matbord ändå. Det är dock inte säkert att man har större middagsbjudningar och då är det ändå inget problem.

Men frågan är vad man ska ha i vardagsrummet förutom en soffa och TV-bänk? Jag har funderat på om inte ett snyggt barbord löser problemet.

Jag brukar inte hålla i middagsbjudningar utan det brukar mer vara fester och då har gästerna redan ätit när det kommer. Men även om jag har en ganska stor divansoffa där säkert 7 personer kan få plats så brukar det snarare bli som så att 5 stycken intar soffan medan de andra hamnar i hallen eller i köket. Man kan kalla det två läger där några personer hoppar mellan grupperna.

Jag har kommit på att ett snyggt barbord följt av 4 barstolar hade passat in riktigt bra i vardagsrummet och är mycket mindre än ett stort matbord som man ändå inte hade använt.

Det finns väldigt många snygga barbord att välja mellan och även om där finns en hel del billiga varianter som ser riktigt bra ut så drar barstolarna upp priset lite.

Men jag tror ändå att det kan vara värt att lägga 3000 kr på ett snyggt barbord. För just nu känns ändå den delen av vardagsrummet lite tomt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *