Påsken kommer tidigt i år

Påsken kommer rätt tidigt i år, vilket är synd tycker jag. Nu minskar chanserna att det är varmt nog för att sätta sig en stund i de nya utemöblerna som inhandlats. Men kanske, kanske har man tur nog att påskharen drar med sig värmen.

Redan den 3:e april är det långfredagen, vilket per automatik gör att Påskafton hamnar på den 4:e april. Det händer förvisso att påsken inträffar redan i slutet av mars men det är högst ovanligt.

När jag tänker på varför vi firar jul så tänker jag ändå lite på kristendomen och Jesus födelse, men när det kommer till påsken så tänker jag inte alls på det längre. För mig är påsken bara någon konstig högtid på våren där man får en bra anledning att träffa släkten, äta lite traditionell mat som ägg och sill.

Det är ju inte omöjligt att vi precis som vid julen hade högtider innan kristendomen kom till Sverige vid dessa datum. Hela kycklingtemat som är kring påsk får mig knappast att tänka på Jesus död och uppståndelse. Det får mig däremot att tänka på god mat, vår och påskliljor 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *