Nu drar fotbollsligorna igång för fullt

Det är väl knappast någon fotbollsintresserad svensk som missat hur det står till i Allsvenskan där Malmö FF dominerar i särklass överst i tabellen med 13 poäng över Djurgården IF som ligger tvåa. Att Malmö således har chans att nå 20 vunna mästerskap är något ingen annan klubb lyckats med.

Något som är riktigt kul med hösten dock är att de flesta europeiska ligorna drar igång nu där Premier League nyligen drog igång följt av La Liga. För den som gillar att följa den europeiska toppfotbollen eller snarare världens bästa fotbollsligor så är det nu allt det roliga börjar.

I Sverige varar Allsvenskan i år från den 1 april till söndagen den 5 november. Detta innebär att när Allsvenskan är långt gången börjar de europeiska ligorna att dra igång och i mångt och mycket handlar detta om klimatet. Det är sällan problem att spela fotboll i Sverige under sommarhalvåret medan det kan vara på gränsen till för varmt i Spanien och Italien.

Englands Premier League är förvisso kanske inte så tropisk jämfört med Sverige men och andra sidan får England heller inte vinter på samma sätt så det blir sällan det problemet som den Allsvenskan hade varit tvungna att dras med om matcher skulle spelas under december, januari och februari.

Har man inte redan ätit väldigt mycket gott i sommar finns det alltså helt plötsligt många anledningar att hälla upp chips i skålen på helgen den närmsta tiden då det blir väldigt mycket fotboll.

Mitt egna fotbollsintresse är inte så extremt tycker jag och började väl egentligen när jag var ganska liten och började spela boll i skolan vilket sen fick mig att lira lite i min lokala fotbollsklubb under några år. Annars har mitt intresse att spela själv varit så stort men när man blev äldre så blev det rätt kul att titta och följa. Det blev liksom något som växte fram och som man tillsammans med vänner kan njuta då det faktiskt är en folkfest kring just fotboll och andra sporter.

Vi brukar inte tveka att käka lite god mat och följa någon ligamatch på helgerna. Vi brukar varva att göra det hemma hos någon eller att göra det på någon härlig sportbar. Sen brukar vi ett par gånger per år se hemmalaget spela men det är på nivån vi valt att lägga det och det fungerar väldigt bra med tanke på hur många som har familjer idag.

När det kommer till att hålla sig uppdaterad gillar jag inte att gå in för mycket. Ett tag la jag för mycket tid på fotbollen men idag gillar jag att läsa t.ex. Bollbloggen där man enkelt kan hålla sig uppdaterad med det senaste som händer.

Hur som helst är den tråkiga sommaren över och nu blir det fotboll, det sviker sällan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *