Löparkläder för vinter?

LöparjackaTog en kortare runda igår på 8,5km och kände mig inte riktigt så varm som jag hade önskat. Funderar på att uppgradera mina löparkläder något så att jag kan hålla mig varmare när det är kallt. Nu är det dock snart vår så temperaturerna kommer väl successivt gå uppåt, men har man otur kan det vara nollgradigt stora delar av mars även om man bor i södra Sverige.

Dels funderar jag på att uppgradera min löparjacka så den släpper in mindre vind genom att den blir mer åtsittande än tidigare. Jackan som jag har på bild här till höger kommer från Nike och säljs bl.a. hos Stadium. Där finns möjligheten att dra åt nedtill så att vinden inte letar sig in det hållet. Den vindjackan jag har nu när jag springer är liksom helt lös nedtill. Den sitter dock väldigt bra så jag gillar den skarpt.

Ett alternativ är också att köpa ett par lite dyrare löparbyxor som är anpassade att användas i lite kallare klimat. En grundregel för mig är att jag aldrig ska klä mig onödigt varmt när jag springer utan precis så varmt så jag inte blir kall i musklerna och när jag är ute och springer 15km eller rundan igår så kan jag till och från känna att låren blir lite för kalla.

Nu har det heller inte varit jättekallt tycker jag utan strax över nollgradigt och det måste man ju ha utrustning för så man inte är borta från träningen allt för mycket. Jag har redan haft uppehåll sedan jul ungefär så det är viktigt att komma igång nu om man ska ha en chans att prestera bättre i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *