Hösten knackar på dörren

Sommaren för 2015 har nu officiellt gått sin väg och även om man kanske fortfarande hoppas på några varma dagar så står hösten här utanför dörren och knackar.

För många jag känner har hösten alltid varit en jobbig period. De får lätt ångest när tanken på att värmen nu checkat ut och att jobbet eller skolan väntar. Jag tycker dock det är en ganska mysig period på året. Givetvis finns det tråkiga dagar men hösten för mig är en nystart. Det är nu jag har ett helt år på mig att jobba ihop pengar och få kroppen i trim innan nästa sommar är här.

Men sen tror jag alltid att det är just exakt så det är som man själv väljer att se det. En god vän till mig brukar passa på att gå ut i oktober och plocka lite härliga höstlöv, kastanjer och kanske någon kvist för att sedan dekorera fönster och bord med inomhus. Det tillsammans med ett par matchande ljus ger verkligen en härlig myskänsla som borde få vem som helst att uppskatta hösten.

Jag ska i alla fall dra på smilbanden och jobba flitigt nu i höst. Kanske jobba över de dagar jag kan och sen njuta av en härlig weekend till våren. För även om man väljer att se det från det positiva så kan man ändå längta till våren och sommaren. När värmen fortfarande inte har kommit i april så tycker jag det är kanon att åka iväg till en Europeisk stad på lite lägre breddgrader. Även i städer som London kommer våren veckor tidigare än här i södra Sverige.

Njut nu av hösten tills julen är här. Gå ut och gå och njut av naturen när himmeln är blå och passa på att njut framför TV:n med en filt när vädret är som sämst så ska du se att hösten inte är så dum trots allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *