Hålla igång löpningen under hösten

löpning-på-hösten

Jag håller på att försöka dra igång löpningen igen efter uppehåll sedan juli. Det var aldrig min tanke att sluta springa under sommaren men jag reste bort några dagar, blev förkyld och skull vänta ut det men det tog lite längre tid än man hade tänkt och sedan var vanan som bortblåst.

Var ute igår för första gången på länge och minnena om hur jobbet det kan vara att dra igång träningen kom snabbt. Jag försökte hålla ett tempo som var lite lägre än det jag är van vid och tur var nog det för efter 3 km började det kännas tungt. Jag slutförde dock min runda på 6 km men i mellan åt kändes det som jag var en elefant som klampade fram. Det är ju tyvärr så att sommaren även orsakat en viktuppgång på 4 kg. Inget katastrofalt kanske men definitivt inte roligt att bära runt på 4 förpackning mjölk när man springer.

Nu ska jag försöka hålla igång det även om det tar emot. Det är så skönt när vanan sitter där för man studsar fram istället för klampar fram som nu. Innan sommarvärmen kom så sprang jag rundor som var 22 km och nu hade det inte gått. Milen fixar jag nog nu men det hade varit en plåga att genomföra 🙂

Jag gillar och springa på hösten och våren då temperaturen är något lägre. Det gäller dock att klä sig exakt rätt så man varken fryser eller blir för varm. Igår när jag sprang så valde jag kortärmad men det var dumt då jag efter 4 km började bli väldigt kall på armarna.

Vintern är heller inga problem att springa på så länge vägarna är isfria. I vintras blev det lite uppehåll på grund av att det blev för kallt för att salt skulle ta bort isen. Får väl kanske investera i lite dubbar om träningen håller i sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *