Fynda billiga utemöbler i konstrotting

utemöbler soffa 5-sits

Nu har vi kommit in i mars och blickar går från snö mot varmare tider. Jag längtar redan efter att vårblommorna ska pryda markerna runt om en och härliga eftermiddagar där man kan slå sig ner och njuta av solens värme.

Jag bor i ett vinkelhus med en terrass i vinkeln som ofta är väldigt vindstilla trots sitt sydöstra läge. Det är alltså perfekt plats att få eftermiddags- och kvällssol på. Tyvärr saknar jag en härlig soffgrupp som kan stå där. Jag har tidigare haft en matgrupp i trä men efter många år så ser det inte allt för roliga ut även om man försökt fixa till dem då och då.

Nu funderar jag på att investera i en liten soffgrupp eller loungegrupp om man så vill. Det blir liksom en perfekt plats att slå sig ner nu i slutet av mars och april när vårvärmen ligger på som mest. Nu i slutet av mars ställer vi även fram klockan en timme vilket gör det ännu lättare att njuta av solen efter jobb. Det är kanske det bästa med sommartid i kombination med flextid. Börjar jag en timme tidigare och tar ut en lite kortare lunch så kan jag vara hemma innan kl 16.

Hur som helst vill jag inte lägga allt för mycket pengar på soffgruppen och därför tror jag att konstrotting är materialet jag vill ha. Konstrotting är egentligen plast (finns olika kvaliteter), men ser väldigt bra ut och är väldigt tåligt mot dels solen men även kalla vintrar. Det går liksom att ha en möbelgrupp med konstrotting framme under vintern förslagsvis under en presenning och då kan jag även köpa en matgrupp som får plats i förrådet.

fåtölj i konstrottingDet finns en hel del möbelserier i konstrotting som passar det jag tänkt ha. En hörnsoffa med bord och eventuellt en fåtölj (behöver inte vara samma serie) är något jag tittar på. Det finns flera billiga varianter att välja mellan men priset börjar någonstans från 4000 kronor och för vad man får tycker jag det är ett kap.

Det är möjligt priserna går upp nu inför mars och april när jag antar att de flesta tittar framåt och börjar få ett viss köpsug och längtan efter våren. Så det gäller kanske att passa på nu innan allt blir slutsålt.

Jag har tittat och läst på utemöbler.net och där finns en hel del utemöbler samlade från svenska e-butiker. Perfekt om man vill hitta lite inspiration eller vill bläddra i en större katalog av utemöbler än vad en enskild butik låter dig göra.

Soffan och soffbordet på bilden ovan kostar strax under 7000 kronor nu och då ingår även fåtöljen som syns på den andra bilden. Allting är i konstrotting och dynorna är ljusa vilket jag tror är positivt när solen står på. Riktigt snygga möbler och med lite kuddar och dekoration som på bilden så har man snabbt ett paradis nära tillhands så fort vädret tillåter.

7000 kronor kanske inte räknas som ”billigt”, men om man jämför liknande möbler från kända tillverkare och designers så kostar de ofta 3 gånger så mycket. För mig är summan överkomlig och det är möbler som håller i flera år och då bör man slå ut kostnaden för det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *