FS Data – ett bra webbhotell för företag?

FS DataJag håller på att starta upp en business lite sidan om mitt vanliga jobb. Det är lite på en hobbynivå faktiskt men samtidigt vet jag att det finns möjligheter att få igång det på en helt annan nivå där man har möjligheten att faktiskt lämna sitt jobb för att satsa på detta istället.

Hur som helst känner jag att jag kommer behöva en starkt fotfäste online så snabbt som möjligt för att hela processen ska gå snabbare. Jag är inte helt insatt i vilka webbhotell som finns eller vad som faktiskt skiljer dem och vad man bör titta på.

Jag antar att det kan vara smart att satsa på ett webbhotell som inte har tagit in för många kunder för det har jag varit med om för 5 år sedan när jag hade en privat hemsida . Den laddades enormt långsamt under kvällstid även om jag själv knappt hade några besökare. Jag känner att jag hellre vill lägga pengar på något som är anpassat för företag och där allting går snabbt.

Jag har sökt runt en hel del och FS Data verkar komma upp som ett bra webbhotell att satsa på om man är företag. De är helt klart dyrare än andra webbhotell men och andra sidan är kostnaden jämfört med annat inte så hög. Ett par-tre tusen kronor om året känns som något man faktiskt inte bör var allt för skygg för om man vill satsa på något seriöst.

Min största är oro är just att rätt person försöker ta sig in på hemsidan vid fel tid. Men eftersom allt går långsamt vänder den, vilket kanske hade varit en stor kund för min produkt, en blivande samarbetspartner eller varför inte en investerare som tror att just det jag satsar på är något som behövs. Vad är då två tusen kronor att gråta över?

Jag har sökt en del på webbhotellforumet på wn.se och givetvis finns där en hel del skit att läsa om FS Data, men det finns det om alla webbhotell. Pratade med en som jobbar på webbyrå och han sa att City Network och Binero har rätt mycket problem de med, men att man där kanske förväntar sig det mer på grund av det lägre priset. Ett annat alternativ är dock Oderland som också fått väldigt bra lovord av många.

Läser man användares recensioner om FS Data så ser det väldigt bra ut, och det samma gäller även Oderland. Det känns som att man efter allt letande har en del frågetecken kring FS Data medan Oderland verkar vara grönt ljus. Jag kanske får tänka om och satsa på Oderland istället för det är ju inget superbilligt webbhotell, men samtidigt räknas de knappast som dyra heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *