Flytta mellan Göteborg och Stockholm

flytta-mellan-göteborg-och-stockhlm

Stockholm som Sveriges största stad och huvudstad behöver knappast någon direkt introduktion och inte heller Göteborg som är den näst största staden och en pärla på västkusten.

Det är inte ovanligt att man flyttar mellan olika orter, men längre flyttar är dock inte lika vanliga. Mellan Göteborg och Stockholm flyttar dock en hel människor varje år och det beror främst på städernas storlek. Det finns helt enkelt många stora företag och många människor som tar nya vägval i livet vilket kan innebära en en längre flytt.

Det är närmare 50 mil mellan dessa städer och med normalt trafikläge kan man förvänta sig 5 timmars bilfärd och något längre om man har en lastbil eller släp. Det är alltså en ganska tidskrävande resa man ska genomföra om man vill flytta denna sträcka själv.

Att gå upp tidigt för att lasta och sedan bege sig iväg på en lång resa innan man ska börja lasta ur är inget för den bekväme. Ett tips kan vara att använda sig av en flyttfirma som specialiserat sig på att flytta mellan Stockholm och Göteborg. Det är givetvis inte gratis att använda sig av en flyttfirma men det kan absolut vara värt det för att slippa bördan själv.

Om en flyttfirma ofta kör mellan dessa sträckor så blir det ofta mycket billigare än om man 27skulle vänt sig till en flyttfirma som inte kör dessa sträckor. Den slutgiltiga kostnaden beror till stor del på hur mycket du faktiskt ska flytta men de flesta lastbilar som används för sånt här rymmer det mesta.

RUT-avdrag för flytthjälp?

Att anlita en flyttfirma för att få hjälp med flytten är tyvärr inget som går att dra av med hjälp av RUT-avdraget. För dig som ska flytta innebär detta främst att det blir extra viktigt att jämföra aktörer och få en firma som gör jobbet bra och till en vettig peng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *