Arrangera ett större kalas för barn

Vi står inför en ganska stor utmaning i sommar då vi ska arrangera ett kalas för ett 30-tal barn och vi räknar med att det kommer bli minst 30 personer närvarande då vi totalt sätt bjuder 40 stycken. Men precis som alltid kan man räkna med ett visst bortfall.

I 5-6 timmar ska vi underhålla ett stort antal barn med ett genomsnittsålder på 7 år. Vi kommer ha några föräldrar på plats så vi är på den fronten inte helt ensamma men all planering och förberedande hålls av oss.

Det är en ganska stor skillnad på att arrangera kalas för 10 barn jämfört 30 och valet av lekar och aktiviteter måste således skilja sig.

En rätt trevlig detalj är att det är sommar och att vi kommer kunna vara utomhus i en väldigt stor trädgård. Här ska vi även resa ett ganska stort tält som vi får låna gratis av en bekant vilket även kommer spika en av aktiviteterna vilket är ute-bio.

Vi har i inbjudan redan gått ut med vilken film som kommer att visas och detta är för att minska risken att barnen redan sett filmen när de kommer till kalaset. Vi kommer också visa filmen efter halva tiden ungefär vilket lämnar lite utrymme för fri lek efteråt samtidigt som man kan göra hämtningen mer flexibel.

I början på kalaset kommer vi ha lekar och följt av korvgrillning. Korv med bröd är väldigt enkelt att servera och uppskattas av nästan alla barn också.

Till filmen har vi valt att hyra en popcornmaskin så att vi på ett ganska elegant vis kan bjuda alla barnen på popcorn. Det är dessutom ett gott och nyttigare godis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *